top of page
Winther Sound Solutions

Winther Sound Solutions AB startade 2019 med stor kompetens och erfarenhet. Mellan oss tre anställda har vi sammanlagt arbetat över 60 år i ljudbranschen. Vi har sedan 1995 jobbat professionellt med alla ledande märken inom liveljud och har även erfarenhet av andra delar av branschen såsom radio, TV, undervisning med mera.  

 WSS AB står för ljudkvalitet och att kundens behov och förväntningar sätts i första rummet. Vi använder vårt tekniska kunnande för att förmedla rätt upplevelse för publiken - må den vara på plats eller på distans. 

  2012 på började Mattias en resa med Yamaha AFC som vi fortsätter på tillsammans med Amadeus Active Acoustics - att skapa föränderlig efterklang för olika konserthus, multisalar och liknande rum. En teknik som gifter ihop klassisk akustiklära med teknik, surroundljud och positioneringssystem. Eftersom vi är intresserade av allt detta är det en perfekt plattform att arbeta på. 

Winther Sound Solutions anställda

Winther Sound Solutionists:

Mattias Winther färg
Mattias Winther svartvit

Mattias Winther

Sedan ljudingenjörsexamen från Luleå Tekniska Universitet 1996 har Mattias jobbat med de flesta stora artister i Sverige. Karriären började med anställningar på SR och Stockholm Audio och några av de projekt Mattias har jobbat med är Kent (FoH, Systemdesign), Per Gessle både med Roxette och Gyllene Tider (FoH, Systemdesign) och Thåström (FoH). Mattias har också ansvarat för publikljudet för stora event, galor och TV-produktioner som Melodifestivalen, Idol och Eurovision Song Contest. Som ljuddesigner jobbar Mattias med produktioner som GES, Mia Skäringer och Danny Saucedo.

Pontus Svensson färg
Pontus Svensson svartvit

Pontus Svensson

2007 gick Pontus ut ljudingenjörsutbildningen på Luleå Tekniska Universitet och har sedan dess arbetat med ljud i olika former. Parallellt med att undervisa, skriva artiklar om ljud och åka på turnéer var Pontus anställd på Bigélius Produktion AB (som senare blev Mediatec / CT) och ansvarade där för ljudet som designer och ljudtekniker i många olika projekt. Några exempel är sportevent som OS i Sydkorea och Världscupen i Åre, installationer som Vinterträdgården på Grand Hotel och konferensrum samt festivaler, konserter, galor, TV-program och konferenser. 

Mårten Ihre färg
Mårten Ihre svartvit

Mårten Ihre

Mårten är utbildad vid KTH samt Dramatiska Institutet (nu STDH) och har en examen i teaterteknik med inriktning mot ljuddesign. Efter examen började Mårten på Riksteatern och senare DM Audio. Här utförde Mårten uppdrag som ljuddesigner och ljudtekniker. Bland uppdragen kan nämnas Nobelbanketten på stadshuset, otaliga teaterföreställningar på Parkteatern samt Monitor och PA-uppdrag på Gröna Lund (Sommarkrysset) och Skansen (Allsång på Skansen m.m.). Mårten är även programmerare av Q-Sys, med ansvar för projekt som Globen, Tele2 Arena och Konserthuset. 

bottom of page