top of page

Stagetec

avatus mixerbord
stagetec logo

Vi är stolta över att representera STAGETEC i Sverige. STAGETEC har sedan starten 1993 tillverkat ljudtekniska produkter för kunder som har de allra högsta kraven på ljudkvalitet. Med, för branschen, unika lösningar på traditionella problem har STAGETEC ett kompromisslöst förhållningsätt till hela signalkedjan. Allt som bär STAGETECs logo är utvecklat och tillverkat i Tyskland eller Schweiz med den kvalitetskontroll som man förknippar med denna typ av high end utrustning. 

Övergripande kan man säga att Stagetec kan erbjuda det du vill ha inom signaldistribution och mixerbord. Som ett modulärt system finns lösningar för de flesta situationer, och vi ställer gärna upp som bollplank för att hitta en lösning som passar.

Mixerbord

STAGETECs senaste mixerbord heter AVATUS. Det är helt modulärt och IP-baserat. Mixerns yta anpassar man efter behov med upp till 96 fysiska faders med dubbla eller enkla skärmar och/eller enoders. Allt är upp till användaren.

 

AVATUS flexibla gränssnitt kombinerat med STAGETECs världsberömda ljudkvalitet ger ett unikt verktyg för ljudtekniker som inte nöjer sig med det näst bästa.

 

Är du intresserad av AVATUS eller något av STAGETECs övriga mixerbord? Kontakta oss för mer info eller boka en demo.

Stagetec Avatus mixerbord
Nexus basedevice 3 he ljudmatris med expansionskort

Matris och DSP

Nexus heter den plattform och infrastruktur som all STAGETECs utrusning lever i. Den är baserad kring en egen fiberbaserad TDM-buss över vilken all ljud- och kontrolldata i systemet flyter.

 

I ett Nexus-system kan upp till 63 Base Devices ingå, Nexus interface mot omvärlden. I dessa monteras kort med interface med alla möjliga ljudformat - analoga eller digitala. 

 

I och med att IP-teknologin har slagit igenom har STAGETEC tagit fram en lösning för att kunna migrera delar av, eller hela systemet till en IP-baserad infrastruktur.

 

Behöver du hjälp med att designa eller planera för ett större ljudnätverk för Er teater, arena eller broadcast station - Hör av dig till oss!

Allt-i-ett

Först i raden av en ny familj med produkter från STAGETEC är NXCT, Nexus Compact Truematch.

 

Den kombinerar 8 st Truematch mikrofoningångar med 8 st analoga utgångar, 8 AES3 in/ut samt ett valbart 64 kanalers AoIP kort (Dante eller AES67). Allt i en färdigkonfigurerad och estetiskt tilltalande design.

 

Med den inbyggda FPGA-kretsen kommer NXCT inom en snar framtid rymma avancerade processing- och matriserings-funktioner. 

Vi lånar gärna ut vår NXCT för demo, kontakta oss! 

Necus Compact NXCT formatomvandlare med DSP
bottom of page