top of page

Genomförda Projekt

Här är en del av de projekt vi och våra kunder har varit involverade i. Korta historier om allt från installation till gig och bra lösningar. 

Vasateatern i Hedemora

När Scekab uppdaterade vasateatern i Hedemora föll valet på Martin Audio. Vi stöttade Scecab med stöd under projekteringsfasen samt med intrimning och uppmätning av systemet enligt Nordtest Standard NT Acou 108.

Teknisk lösning

PA:
2 CDD15
1 CDD-Live 15
2 SX218
1 iK81

Monitorer:
Specialversion av LE100 (biamped)
iK81

Blackevägens Aula i Göteborg

Loud n Bright Systemintegration vann upphandlingen när Göteborgs stad skulle uppgradera ljudsystemet i Blackevägens Aula. Valet föll på PA, frontfill och basar från Martin Audio. Vi på WSS är glada över samarbetet med Loud n Bright där vi kan hjälpa till med beräkningar och optimeringar för systemet.

Med O-lines flexibla infrastruktur kan man välja hur fin upplösning man behöver och i det här fallet valde man att koppla 4 högtalare per förstärkarkanal. På det sättet erbjuder systemet att man kan balansera kostnader mot hur mycket DSP och därmed ljudkvalitet man önskar och är möjligt att uppgradera i framtiden.

Extern länk

Teknisk lösning

PA: 2 x 16 O-line
Sub: 2 x XP118 i endfire
Frontfill: 4 x FP4

Handbolls-VM

När Creative Technology levererade ljudsystem till finalveckan på handbolls-VM på Tele2 Arena i Stockholm använde de sitt MLA compact och MLA mini som PA för huvudläktaren. Tillsammans med husets PA och fillhögtalare fick hela publikytan ett bra ljud under matcherna.

Teknisk lösning

24 MLA compact
12 MLA mini
3 MSX

Elektronisk Efterklang för Kristinehallen i Falun

Vi är i projekteringsfasen av en installation av Yamaha AFC Enhance på uppdrag av Falu Kommun.

Teknisk lösning

Ett Yamaha AFC-system med högtalare och elektrionik.

Ljudtekniker för Creative Technology Northern Europe

Creative Technology är ett av Europas största teknikbolag och gör några av de största eventen i Sverige. Vi hjälper till med planering och ljudtekniker när de behöver, här en streaming för en av deras kunder.

Teknisk lösning

Vi planerar alla gig vi gör baserat på förutsättningarna - i det här fallet baserades streamingen runt en Yamaha CL1.

Installation av Ericssons nya showroom

Som underleverantör till Creative Technology Northern Europe installerar och programmerar vi en konferens- och utställningsanläggning. Här är bilder från en sal med Martin Audio som lösning för tre olika sittningar - i en läktare och för plant golv med eller utan balkong. Presets återkallas via deras Crestron-system och Martin Audios teknik styr om ljudet.

Teknisk lösning

PA består av 32 st O-line i 2-box upplösning. Outfill är 4 st CDD10-W och basar är SX212. Allt drivs och optimeras i 3 st iK81.

Ljudtekniker till Konserthuset i Stockholms årliga julkonsert

Konserthuset i Stockholm gjorde en streaming av sin årliga, populära julkonsert. Vi har varit involverade i den här produktionen sedan 2010 och under pandemin levererade monitortekniker och mikman. Övriga år även FoH och all planering för liveljudet.

Teknisk lösning

Ljudtekniker för Easymeet

Easymeet har en lång rad kunder och kunder under Covid-19 sända interna och externa möten. Vi har hjälpt till med ljudtekniker.

Teknisk lösning

Ljudtekniker för Konserthuset i Stockholm

Vi hjälper Konserthuset att genomföra en del av deras konsertprogram - främst jazz eller gästande produktioner då ljudteknik behövs men även med andra typer av produktioner. Följ länken för att se det stora utbud av konserter de erbjuder.

Teknisk lösning

Ljudanläggning för Fightbox träningslokaler

Vi hjälper Fightbox att utrusta deras två nya lokaler i Slussen i Stockholm med system som klarar av att möta en energifylld träningsform. Högtalare från Martin Audio med styrsystem från Yamaha.

Teknisk lösning

Martin Audio Blackline x10, x8 och SX212 i träningslokalerna. Adorn A55 spelar fin bakgrundsmusik i foajé och på toaletter och omklädningsrum. En Yamaha MTX5 sköter all signalhantering och högtalarna drivs med XMV8280 och VIA2004.

Ljudanläggning för Eleda Stadion

Tillsammans med Creative Technologies Northern Europe installerade vi en ljudanläggning för publiken på Elda Stadion i Malmö. Systemet består av ett fast installerat PA och är en rejäl uppgradering av ljudet. Allt styrs med redundant DSP från Q-sys för utrop och TUL, vilket vi programmerade och installerade. Befintlig TUL i kringliggande lokaler fick nya slutsteg från QSC och delades upp på ett mycket säkrare sätt.

Teknisk lösning

88 Lácoustics A15i och 86 st CDD6-WR från Martin Audio utgjorde PA för både läktare och planen. A15 drivs med 22 LA4X och CDD6 samt övriga 100V-slingor med 5 QSC CX-Q 4K8.

Ljuddesign av Pippi på Cirkus

Under sommaren 2022 gick premiären av Pippi på Cirkus av stapeln. Det är roligt att vara en del av denna fina produktion med text av Björn Ulveus, musik av Benny Andersson och en rad andra kompositörer som Benny ville arbeta med. Ciruks Cirkörs scenschow tillsammans med musiker, artister och alla andra involverade gör en väldigt kul föreställning. Nu i sommar kommer den sättas upp igen och spelas mellan den 15 juni och 20 augusti. Med surroundljud och allt!

Teknisk lösning

PA bestod av en rad högtalare från Martin Audio:

48 WPS
22 MLA
2 MLD
8 MLX
12 DD6
16 iK42
8 CDD Live 8
2 CDD Live 12

Surroundljud från Yamaha AFC Image med 66 st CDD-högtalare från Martin Audio drivet av 8 st iK81.

bottom of page