top of page

Martin Audio

BST Hyde Park - London, UK - Capital Sound - MLA (5).jpg
Martin Audio Logo-with border.jpg

Som distributör i Sverige för Martin Audio högtalarsystem hjälper vi gärna till med systemförslag och lösningar till er och era kunder - tveka inte att höra av er för info! Det finns allt från installations-högtalare och stora konsert-PA:n till elektronik och programvaror. Här nedan kan man läsa en del om olika produkter, eller gå till vår projektsida för inspiration av vad Martin Audio kan göra.

Martin Audio har flera olika linjer av högtalare för att möta kraven som ställs vid olika tillfällen och olika budgetar. Vi har delat in dessa efter hur de oftast används, men det är naturligtvis behovet som dikterar vilken man ska välja.  Prata med oss om vad som passar dig och ditt projekt eller läs lite nedan om de olika systemen.

Line-array med inbyggda slutsteg och DSP för elektronisk styrning av ljudet. 

Wavefront Precision Series (2).png
1822-WP-right-black.png

Line-array med  skalbart elektronisk optimering. 

TORUS-RANGE.png
TORUS-logo-black.png

Fast kurvatur för konsertljud upp till 30 m.

GROUP ORDER 2.png
FlexPoint-Logotype-Black.png

Koaxiala passiva högtalare av högsta kvalitet.

SXH218.jpg
SX Series logo.png

Effektiva och välljudande bashögtalare från 1x10" till 2x18" med horn.

CDD-LIVE group cutout.png
CDD-LIVE-logo.png

Koaxiala högtalare med asymmetrisk spridning och inbyggda slutsteg med Dante.

BlacklineX Powered (1).png
BlacklineXPowered_BlackRed.png

Portabla högtalare med inbyggd mixer med bluetooth och slutsteg.

XE Series (2) cut-out.png
XE-logo_black.png

Premium-monitorer med hög SPL och kontrollerad spridning.

LE Stage Monitors (2) cut-out.png
1840-LE-Logo-Black.png

Fantastiska monitorer med CDD-teknologi.

electronics-series_2X.jpg

Slutsteg och DSP för alla Martin Audios produkter.

Elektronik

Här har vi sammanställt Martin Audios olika produkter - med länk till allt från teknisk data till ritningar i 2D och 3D.

  Vid jämförelse av SPL mellan Martin Audio och andra märken så vänligen notera att Martin Audio använder sig av crest-faktor 2 med 6 dB mellan AES och peak. Många andra använder istället cf = 4 med 12 dB skillnad mellan värdena. Så vid en jämförelse av peak-värden får man addera ytterligare 6 dB på Martins Audios värde för att få en korrekt uppfattning. 

DX0.4

DX0.4

DX0.4 är en kostnadseffektiv processor för Martin Audios högtalare med två ingångar till fyra utgångar.

THH/THV

THH/THV

THH och THV är högtalare med tre-vägs "all-horn" design paketerade i ett fristående bredbands kabinett.
I ett LF Hybrid®-horn sitter en 15" driver som genom att kombinera basreflex och horn-teknologi ger förstärkning nedanför hornets vanliga cut-off.
Mid hornet har en fas-plugg som ger hornet en hög diriktivitet i 10" driverns övre register.
Diskant-hornet har en 70˚ x 40˚spridning och drivs av en 1" neodymium kompresions driver.
Med ett intern passivt delningsfilter mellan mid och high drivs THH/THV i Bi-amp konfiguration.
Skillnad mellan THH och THV är endast konfigurationen, vertikal eller horistontell.

THS

THS

Med ett Peak SPL-värde på 135dB är THS en kraftfull point source högtalare. Den kombinerar mycket hög utgångsnivå med stor bandbredd. Den är perfekt för större nattklubbs-applikationer eller -installationer där det krävs extrema ljudnivåer från ett kompakt fristående högtalarsystem.
Med tre moderna drivers i triax konfiguration kan lådvolymen hållas relativt låg utan att prestandan blir lidande. Samtidigt är THS överlägsen jämförbara 2-vägshögtalare i och med sin ljudkvalitet i mid/high registret. Monterad i 15" LF membranet placeras koncentriskt en 4" mid och en 2,5" HF ring radiator som är kopplade till ett 85x50 graders vridbart horn. THS är designad för aktiv delning mellan LF membranet oh hornet med ett internt passivt delningsfilter mellan MID och HF.

FP15

FP15

FP15 är en 15" Koaxial-högtalare för korta till medel-långa avstånd. Hög output kombinerat med en rak frekvensgång som går långt ned i basen gör detta till ett självklart val där höga krav ställs på ljudåtergivningen. Grill och driver går att lossa och vrida utan hjälp av verktyg.

FP12

FP12

FP12 är en högklassig point-source högtalare designad för applikationer där täckning över mindre ytor med högaSPL och jämn frekvensgång är viktiga parametrar. Det nätta formatet tillsammans med den höga prestandan gör att högtalaren fungerar i alla situationer. Grill och koaxialhögtalare-driver kan lossas och vridas utan verktyg.

FP8

FP8

FP8 är en kompakt point source högtalare för mindre ytor. Den fungerar i alla sammanhang där exceptionell ljudkvalitet och jämn utbredning krävs från ett mindre kabinett. Perfekt som fill-högtalare i turné eller installationsapplikationer.

FP6

FP6

FP6 är en ultrakompakt premium högtalare konstruerad för mindre ytor som kräver superb ljudkvalitet och jämn täckning från ett litet högtalarkabinett. Med jämn frekvensgång som går förvånansvärt långt ned i basen och med mycket hög output för sitt nätta utförande är högtalaren perfekt som spot-högtalare eller fill där det finns begränsade utrymmen.

FP4

FP4

FlexPoint 4 är en högkvalitativ högtalare i mini-format. Med stor utbredning passar den perfekt på små utrymmen som frontfill, monitor eller i distribuerade system.

XE300

XE300

XE300 är scenmonitorn för tillfällen då bara det bästa är gott nog. Den är baserad kring Martin Audios "Coaxial Differential Dispersion" teknik men i XE serien är hela konstruktionen tagen till nästa nivå. Med en 12"LF/1,4"HF driver och en specialdesignad Wave Guide ger den ett tydligt definierat rektangulärt täckningsområde i huvudhöjd.

LE100

LE100

LE100 är en extremt kompakt passiv tvåvägs scenmonitor. Högtalaren är bestyckad ett 12" LF/1" HF koaxial-element med Martin Audios asymmetriska vågledare. LE100 är tänkt för placering på scengolv men är även utrustad med stativ-brunn för användning som fill eller main-högtalare.

XE500

XE500

XE500 kombinerar extremt höga SPL-värden med exeptionell återgivning och kontrollerad spridning. Koaxial-konstruktionen med 15"LF och en 1,4" HF kompressionsdriver med 3" titanmembran i Martin Audio assymetriska vågledare ger en oöverträffad ljudkvalitet även när ljudnivåerna blir smärtsamt höga.

WPM

WPM

WPM är en 2-vägs passiv mini-line array. Den är bestyckad med dubbla 6,5" mid/bas-element och 3 st 1,4" kompressions-driver. Liksom alla högtalare inom Wavefront Precision familjen är upplösningen i antalet förstärkarkanaler skalbar. Beroende på budget och tillgång på förstärkare kan WPM drivas i upplösning mellan 1-4 högtalare per förstärkarkanal. Med Martin Audios världsberömda optimerings-teknologi uppnås oöverträffad jämnhet över den definierade publikytan samtidigt som oönskade områden existeras minimalt.

VIA2502

VIA2502

VIA 2502 är en modern 2-kanals förstärkare som kombinerar hög effekt med otrolig ljudkvalitet.
Med 2 x 800 Watt i 4 ohm eller 2 x 1250 Watt i 2 ohm är den det perfekta komplementet till BlacklineX seriens högtalare.

VIA 2004

VIA 2004

VIA 2004 är en modern 4-kanalers effektförstärkare som levererar superb ljudkvalitet i lättviktsformat till rimligt pris. Med en uteffekt på 500 Watt per kanal vid 4 ohm är det den perfekta förstärkare till O-Line, Adorn eller CDD serierna eller varför inte till en mindre PA-anläggning i klubbmiljö.

iK81

iK81

Martin Audio iKON iK81 är modern 8-kanals effektförstärkare som kombinerar hög effekt med fantastisk ljudkvalitet. Med dedikerad nätverkskontroll via Martin Audios mjukvara VU-net och sofistikerade DSP funktioner är den det självklara valet för Martin Audios WPM line array eller alla mindre högtalare i produktsortimentet. Tillgänglig med eller utan Dante.

iK42

iK42

iKON iK42 är en 4-kanals effektförstärkare som kombinerar otroliga prestandasiffror med fantastisk ljudkvalitet. Med dedikerad nätverkskontroll via Martins mjukvara VU-net samt toppmodern DSP-arkitektur är den det självklara valet för Martin Audios större högtalare tex WP- eller Torus-serierna samt det större Subwoofer-högtalarna. Finns med eller utan Dante.

WPL

WPL

WPL är en en 3-vägs line array högtalare med aktiv delning LF/MF+HF och skalbar optimerad förstärkare-upplösning. 1-2 högtalare kan kopplas till varje förstärkarkanal. Med dubbla 12" basar, 2 x 6,5" för mellanregister samt 3x1" kompressionsdrivers för HF är WPL rustad för att leverera imponerande SPL och frekvensgång. WPL är designad för de största arenorna och utomhus-konserterna. Med Martin Audios världsberömda horn-teknologi i samtliga ingående delar kompletterat med FIR-filter optimerade DSP-försärkare kan du känna dig säker på att WPL levererar i alla tänkbara situationer.

WPC

WPC

WPC är en en 3-vägs line array högtalare med aktiv delning LF/MF+HF och skalbar optimerad förstärkare-upplösning. 1-3 högtalare kan kopplas till varje förstärkarkanal. Med dubbla 10" basar, 2 x 5" för mellanregister samt 4 x 0,7" kompressionsdrivers för HF är WPC rustad för att leverera imponerande SPL och frekvensgång. En array med 12 lådor spelar med bibehållen SPL på avstånd längre än 60 meter och levererar konsertvolym till arenor med 5000 sittplatser.

WPS

WPS

WPS är en passiv 3-vägs line array i det mindre formatet. Den är bestyckad med 2 st 8" LF drivers, 4 st 4" MF drivers samt 4 x 1" HF drivers. Liksom alla modeller i Wavefront Precision är upplösning i antal array-moduler per förstärkarkanal skalbar, i WPS är antalet 1-3. Med Martin Audios beprövade optimerings-teknologi kan användaren vara trygg i att maximal jämnhet i SPL och frekvensgång över hela publikområdet uppnås.

SXP218

SXP218

SXP218 uppnår det yttersta i prestanda och ljudkvalitet för en aktivt diven subwoofer. Den levererar mycket höga ljudtryck, har en superb transient-respons och minimal distorsion. Med 143dB peak och ett arbetsområde på 35-150 Hz kan du känna dig trygg med att du har det bas-stöd du behöver.

SXC118

SXC118

SXC118 är en kompakt kardioid subwoofer med hög prestanda. Den är bestyckad med en 18" driver monterad i den främre baffeln och en 14" driver för utsläckningen bakåt drivna individuellt med varsin förstärkarkanal och DSP.

SXP118

SXP118

SXP118 är en kompakt aktiv subwoofer med hög prestanda. Med inbyggda DSP, förstärkare och AoIP via Dante™ är det den perfekta partnern för CDD-LIVE! seriens högtalare. SXP118 ger fullt basstöd ner till 40 Hz och har ett SPL pekarvärde på 135dB.

SXH218

SXH218

SXH218 representerar det yttersta Martin Audio har att erbjuda i form av Subwoofer-teknologi. Med sin horn/basreflex Hybrid® teknik och ett peak-värde på 148 dB kan du vara säker på att du får det bottenfundament du behöver oavsett om du använder WPS, WPC eller WPL Line-arrayer.

SXHF218

SXHF218

SXHF218 är den flugna varianten av SXH218. Med Hybrid® horn/reflex Hybrid® teknologi och samma extrema prestanda som sitt syskon är den det perfekta komplementet till Wavefront Precision WPL.

SX218

SX218

SX218 är en mycket kraftull subwoofer med dubbla 18" element och 100mm talspole. Elementen är coatade för vädertålighet och är därför mycket väl lämpade för turné och utomhusbruk. Med SX218 säkerställer du höga ljudtryck ned till 35 Hz.

SX118

SX118

SX118 är en kompakt högprestanda subbas som utökar frekvensgången på högtalarsystem ned till 47Hz med mycket höga SPL-nivåer i förhållande till sin storlek.

SXCF118

SXCF118

SXCF118 skiljer sig från SXC118 endast genom att SXCF118 har beslag för flygning. Den drivs av dubbla förstärkarkanaler och ger hög direktivet i högtalarens arbetsområde.

SXCF115

SXCF115

SXCF115 är designad för turnébruk och installationer. Det är en kompakt högprestanda sub med kardiod-teknik, som kan flygas som en del av en WPM eller TORUS 8 array, eller stackas på vanligt sätt på marken.

SX212

SX212

Med dubbla 12" element med hög känslighet och lång slaglängd i en låda med väl dimensionerade reflexportar, är SX212 den perfekta subwoofern i sammanhang där höga prestanda krävs av en mycket kompakt högtalare.

SX112

SX112

SX112 är en ultrakompakt subwoofer designad för utökat frekvensomfång och headroom för Martin Audios mindre fullrange modeller. Den är bestyckad med ett mycket effektiv 12" element med lång slaglängd monterad i en låda med stora basreflexportar för att minimera blåsljud.

bottom of page